Avrupa’nın en büyük sanayi devleri arasında yer alan ve dünya ekonomisinin ilk 20 büyük ülke arasına giren Almanya, eğitim kalitesi olarakta pek çok ülke ile yarışacak konumda. Yurtdışında dil eğitimi almak isteyen öğrencilerin sayısı, geçtiğimiz senelere göre 2017 yılında ciddi artış gösterdi. Hal böyleyken, Avrupa’da dil eğitimi almak isteyen pek çok öğrencinin tercihi Almanya oluyor. Türkiye’yle arasında 2 saatlik bir mesafe ile yakın oluşu ve üniversite eğitimlerinin ücretsiz olması nedeniyle tercih sebebi haline geliyor. İngilizce uluslararası bir dil olarak kullanılırken, Avrupa’da Almanca, ikinci olarak en çok kullanılan dildir.
Almanya’da dil eğitimi almak isteyen öğrencilerin özellikle akademik eğitim düşünen öğrencilerin minimumda gitmeleri gereken süre 9 aydır. Tabii bu süre, öğrencinin Almanca seviyesine göre değişmektedir. Öğrenciler Türkiye’de gelmeleri gereken akademik seviyeye ( Almanca dil yeterlilik sınavları olan, Testdaf-Telc-DSH ) Almanya’da daha kısa bir sürede, yoğun bir programla ve uygun maliyetle gelebilmektedirler.
Almanya’da dil eğitimi almanın avantajları içerisinde sadece öğrencilerin akademik sınavlara hazırlanması değil, yazın kendilerini geliştirecekleri intensive german kursları, iş hayatına yönelik pratik yapmak isteyen öğrenciler için business german veya 14-16 yaş grubu junior grup öğrenciler için yaz kursları gibi seçenekler sunan dil okulları bulunmaktadır. Almanya’nın öncelikli olarak tercih edilen şehirleri arasında Berlin,Munih,Hamburg,Frankfurt,Hannover, Köln gelmektedir. Bu şehirler, dil eğitimi almak için ve akademik eğitimine devam etmek isteyen öğrencilere pek çok imkan ve rahatlık sağlamaktadır. Öğrencilerin Almanya’yı tercih etme sebeplerinden biri de, akademik eğitimleri boyunca yasal olarak çalışma iznine sahip olmalarıdır. Ancak dil eğitimleri süresince çalışma izinleri bulunmamaktadır.
Almanya’daki dil okulları eğitim süresi olarak Genel Almanca programlarında haftada 20 ders, Yoğun Almanca programlarında haftada 25 veya 30 ders seklinde eğitim sunmaktadır. Genel Almanca programlarına, öğrenciler A1 seviyesinden itibaren C1 seviyesine kadar eğitim alabilmektedirler. Bu programda öğrenciler, günlük dile hakim olmak ve akademik bir eğitim düşüncesi olan öğrencilerin, en az B2 seviyesine kadar alması zorunlu olan Almanca eğitimini alırlar. Sonrasında öğrenciler, C1 + Testdaf veya akademik bir sınav için yoğun programa geçmektedirler. Sınav hazırlık programları ise, öğrencilere 4’er haftalık olarak sunulmaktadır. B2 seviyesine gelen bir öğrenci, ister C1 isterse sınav hazırlık programına devam edebilmektedir.
Alman devlet okullarında verilen hazırlık eğitimleri çoğu zaman kontenjan sınırlaması veya sınıf yoğunluğundan dolayı uluslararası öğrencilerin yerleşimini zorlaştırmaktadır. Bu nedenle tercihen öğrenciler, direkt üniversite bünyesinde eğitim almak istiyorlarsa, B2 seviyesiyle başvurmalıdırlar. Almanca dil yeterlilik sınavları, uluslararası öğrencilerin geçmekte zorlandıkları sınavlardır. Bu nedenle Almanya da tercih edeceği dil kursu, öğrenciye temel Almanca bilgisiyle birlikte, akademik sınavlara da hazırlanmasında destek sağlamalıdır.
Academix Yurtdışı Danışmanlık firması olarak pek çok ülke için danışmanlık hizmeti sağlamaktayız. Öğrencilerimize, kendileri için en doğru ülkeyi tercih etmeleri ve en uygun programları seçmelerinde yardımcı olmaktan memnuniyet duymaktayız. Almanya ve diğer pek çok ülkelerdeki eğitim programları hakkında detaylı bilgiler için lütfen bize ulaşınız.
İngiltere'de Lise Hayalim Sonunda Gerçek Oldu!
Öğrencimiz Yusuf Capar'ın İngiltere'de lise değişim süreci ve Canterbury deneyimleri Devamı
Yusuf Capar
Öğrenci
İngiltere'de Lise Değişim Sürecim
Öğrencimiz Şevval Duru'nun İngiltere'de lise değişim süreci ve Canterbury deneyimleri Devamı
Sevval Duru Dopoglu
Öğrenci
Academix ile Brighton'da Dil Okulu Deneyimim
Öğrencimiz Fulya Özmantar'ın danışmanı yardımıyla Academix'le Brighton'da dil eğitimi Devamı
Fulya Özmantar
Öğrenci
Academix ile İrlanda'da Üniversite Eğitimim
academix ile irlanda'da eğitim alan öğrencimiz Dublin City University'deki tecrübelerini bizimle paylaşıyor Devamı
Can YÜCEL
Öğrenci