İNGİLTERE'DE DİL EĞİTİMİ SEYAHAT VE UÇUŞ

İngiltere Uçak Biletleri: Vizeniz çıktıktan sonra, seyahatin başlayacağı yerden gidiş-dönüş bileti almak en doğrusudur. Bu sebeple okulunuzun akademik takvim olarak adlandırılan programını baştan bilmeli ve dönüş tarihinizi tatil günlerine göre planlamalısınız. Unutulmamalıdır ki; en ekonomik uçak bileti, çift yön olarak satılan biletlerdir.Tek yön biletler sadece THY ve Delta Havayollarında vardır. Biletlerin dönüşleri açık bırakılamaz ve en fazla 1 yıl geçerlilikleri vardır. Öğrenci bileti almanız mümkün olmakla birlikte, bazı havayolları öğrenci kimliğinizin veya vizenizin fotokopisini görmek isteyebilir. 

Eğitim programınızda sınav tarihinize bağlı olarak bir değişiklik söz konusu olabilir, bu sebeple biletlerinizi değişikliğe açık bir bilet olması sizin için en kullanışlısıdır. Biletinizi aldıktan sonra üzerinde yazan ad ve soyadınızın doğru olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Güvenlik nedeniyle uçuşlarda bu tür yanlışlıklara izin verilemez.  Uçuş tarihinizden en az 72 saat önce havayolunun irtibat telefonundan uçuşunuzun saatlerini teyit ediniz. Tarife değişikliği yapılmış olabilir.

Uçak biletinizi alırken, mümkün olduğu kadar az aktarma ve direkt uçuşları tercih edin. Her aktarmanın potansiyel bir problem kaynağı olduğunu unutmayın. ABD’ye yapılan uçuşlarda, ülkeye ilk giriş yapılan havalimanında bagaj, gümrük, pasaport ve güvenlik kontrolünden geçeceksiniz. Bu nedenle aktarma sürenizin uzun olmasına dikkat edin. Ayrıca aktarma yapacağınız ülkelerin de sizden vize talep edip etmediklerinden emin olun. Örneğin Kanada’ya Avrupa aktarmalı uçuşlarda vizeye ihtiyaç duyulmazken; Amerika aktarmalı uçuşlarda transit vizesi istenmektedir. Amerika ya da Kanada’ya İngiltere üzerinden yapılacak uçuşlarda ise transit vize, kalış süresi 6 ayın üzerinde olan yolculardan istenmektedir.

Bagaj Kuralları: Havayollarının gidilen ülkelere göre farklı bagaj hakları ve ebatları vardır. THY, yolcularına Avrupa ülkelerine 23 kiloyu aşmayan tek bavul ve kabin bagajı olarak 8 kilo, uzun uçuşlarda 23 kiloyu aşmayan 2 parça bavul ve ayrıca kabin bagajı olarak 8 kilo bagaj hakkı tanımaktadır. Bagajlarınıza gideceğiniz yerin adres ve iletişim bilgilerini içeren bagaj etiketlerinden takın. Bagajlarınızı kendiniz hazırlayın ya da hazırlanmasına nezaret edin. Bagajlarınızı hazırlarken kapalı kutu, paket ve tüm ambalajları kontrol etmeye özen gösterin. Varış veya kalkış noktası olan ülkenin kayıtlı/kayıtsız bagaj içinde kabul etmediği maddeler olabilir. Lütfen biletinizi alırken bu konuda bilgi talep ediniz.

Kabin Bagajı: Kabin bagajı, yolcunun kendi denetim ve sorumluluğu altında, yolcu kabininde ücretsiz olarak taşınan bagajdır. Bu bagajlar yolcu kabininde baş üstü dolaplarına veya yolcunun önündeki koltuğun altına konulmaya uygun olmalıdır. Mücevher, para, cep telefonu, bilgisayar doküman vb. değerli eşyalarınızı kabin bagajlarınızda taşımanızı tavsiye ederiz. Kabin bagajınıza mutlaka kabin bagajı etiketi takılmalıdır. 

Havayolu kabin bagajını; mal veya kişilere karşı tehlikeli olması ve hava taşımacılığı esnasında hasara uğrama ihtimali var ise, uygunsuz paketleme yapılmışsa, seyahatin başlangıç ve bitiş noktaları ile hava sahası kullanılan ülkelerin yasalarına göre taşınması suç teşkil ediyorsa ağırlık-boyut veya yapısı itibariyle hava taşımacılığına uygun değilse, koltuk altına veya baş üstü dolaplarına yerleştirilemiyor veya koltuğa emniyetli bir şekilde bağlanamıyorsa kabul etmeme hakkına sahiptir. 

Kabin Bagajınız Hangi Durumlarda Uçağa Kabul Edilemez: Kabin bagajınızda tüm sıvılar, jeller, deodorantlar, saç köpüğü, böcek ilacı gibi maddelerle ilgili havacılık kuralları gereği bazı kısıtlamalar uygulanmaktadır. Kabin bagajlarında taşınacak sıvıların her biri en fazla 100 ml olmalıdır. Bu sıvılar maksimum 1 litrelik 20cmX20cm şeffaf kilitli poşetlerin içerisinde ayrı olarak taşınmalıdır. Her yolcu sadece 1 adet poşet taşıyabilir. Son güvenlik kontrol noktasında sıvılarınızın içinde olduğu kilitli poşeti çantanızdan çıkararak X-ray cihazına ayrı ayrı koymanız gerekmektedir.

Havalimanına gelmeden önce yaptığınız sıvı alışverişlerini ( parfüm, içki vb ) mutlaka kargo bagajına vermelisiniz. Bu ürünler 100ml’yi geçtiği taktirde uçağa alınmazlar ve havalimanında X-ray kontrolünde el bagajınızda bulunan sıvılar ilgili görevli memur tarafından tespit edilir ve bu ürünleri havalimanında bulunan atık kutusuna bırakmak zorunda kalırsınız. 

Duty-free merkezlerinden yapacağınız alışverişler mağaza personeli tarafından, kilitli ve şeffaf poşetlere konmalıdır. Uçak içine alabileceğiniz, ülkeye sokabileceğiniz limitler havayolu ve ülkelere göre değişir, lütfen alışveriş yaparken gerekli bilgiyi alın. Uçakların içine, içinde hava bulunan spor aletleri (toplar-bunları mutlaka aldığınız yerde havalarının alınmasını sağlamalısınız), kesici ve delici spor aletleri (buz hokeyi sopası, ok, yay, havalı atış tüfekleri vb ) alınmaz bunların aşağı kargo bölümüne verilmesi zorunludur.

Online Check-In Nedir?: İlgili havayolundan biletini almış olan tüm yolcular havaalanına gelmeden önce internet üzerinden check-in yapabilmelerini sağlayan bir hizmettir. Bu hizmetin online işleme açılma süreleri havayolunun hizmetine göre değişiklik gösterebilir. Pek çok havayolu online check-in işlemini uçuşlarının 23-24 saat öncesinden başlayarak 90 dakika kalıncaya kadar internet üzerinden bizzat yapma olanağı vermektedir. Online check-in hizmeti havayollarının kendi internet online check-in linkleri ile sağlanmaktadır. 

Online Check-In Nasıl Yapılır?:  E-bilet bilginizi ve rezervasyon numaranızı kullanarak, uçuşunuza 24 saat kala, online check-in linkinden ilgili havayoluna giriş yaparak isim ve soyadı bilginizi girmeniz gerekmektedir. Havayolu mil programı kart üyeliği numaranızı isteyebilir. Bu sayfayı onaylamadan geçiş yapabilirsiniz, daha sonra uçağın oturma planı gösterilecek olup koltuk seçme işleminiz talep edilecektir.

Online Check-In Hakkında Uyarılar: Havaalanı işlemlerinizi Online Check-in tabelası bulunan kontuarlardan yaptırabilirsiniz. Biniş kartınızı temin etmek için Self Check-in kiosklarından işlem yapabilirsiniz. Uçuşunuzun kalkış saatinden en az 30 dakika önce biniş kartlarınızı almış ve bagaj işlemlerinizi tamamlamış olmanız gerekmektedir. Havayolları operasyonel ihtiyaçlar doğrultusunda check-in sırasında seçmiş olduğunuz koltuk numarasını değiştirme hakkında sahiptir.

Yurtdışı Uçuşlarda Ne Kadar Süre Önce Havaalanında Olmalısınız: Dış hat uçuşlarında en az 2 saat önce havaalanında bulunmanız gerekmektedir. Bilet, bagaj işlemlerinizi kalkış saatinden 60 dakika önce yaptırmış olmanız gerekmektedir. İşlem yaptırmamanız durumunda, o uçuşla ilgili tüm hakkınızı kaybedersiniz. Özellikle tatil dönemlerinde kalabalık havalimanlarını göz önünde bulundurarak havalimanında daha erken olmalısınız.

Kayıp Bagaj: Bagajı çıkmayan yolcular aynı gün varış salonunu terk etmeden Kayıp Eşya Ofislerine;

*Seyahat bileti
*Bagaj etiketi
*Kimlik ( Hüviyet, pasaport ) ile müracaat ederek Kayıp Bagaj Raporu ( PIR ) tutturmalıdır. World Tracer sisteminden tutulan Kayıp Bagaj Raporu ile bagajın araştırması başlamış olur. Bulunan bagajın en kısa süre içinde yolcuya teslimi ücretsiz olarak sağlanır. İlk 5 gün kayıp bagajın araştırılması Kayıp Eşya Ofislerinin sorumluluğundadır. İlk 5 gün içinde bulunamayan bagajlar için; Kayıp Bagaj Raporu ( PIR ), Bagaj etiketi, Seyahat bileti, Kimlik ( hüviyet, pasaport ), Talep formu temin edilerek dosya Bagaj Hizmetleri Yönetim Müdürlüğüne gönderilir. Burada yapılacak olan detaylı araştırmaların olumsuz sonuçlanması halinde kayıp bagaj dosyası tazminat kapsamında değerlendirilir.

Bagajlarda Hasar, Eksiklik ve Geç Teslim: Bagajın hasarı anında fark edilecek türden ( teker veya kulp kırılması, yırtılması veya bagaj içerisinden eşya eksilmesi ) ise aynı gün varış salonunu terk etmeden Kayıp Eşya Ofislerine;

*Seyahat bileti
*Bagaj etiketi
*Kimlik ( hüviyet, pasaport )
*Tamir faturası ( hasar halinde )
*Fotoğraf ( hasar halinde )
*Alış faturası ( var ise )ile müracaat edilerek hasarlı bagaj ve/veya eksik eşya raporu tutulur. Anında fark edilemeyen hasar ve eksik eşyalar için; seyahat tarihinden itibaren yedi gün içinde bizzat veya taşıyıcıya yazılı müracaatta bulunulması gerekmektedir.

Aksaklık nedeniyle bagajını geç teslim alan yolcular, bagajlarını teslim aldıkları tarihten itibaren 21 gün içinde taşıyıcıya bizzat veya yazılı olarak, geç teslim süresince yapılan harcamalara ilişkin belgeler ( fatura, fiş ) ile birlikte müracaatta bulunmalıdırlar.

Kendi adına bagaj etiketi ibraz edemeyen yolculara karşı hiçbir sorumluluk kabul edilmez. Check-in işlemleri sırasında yolcuya verilen isim etiketleri eksiksiz olarak doldurulduktan sonra bagajınızın üzerine takmalısınız. 

Türkiye İngiltere Uçuş Seferleri : İstanbul’dan İngiltere’ye direkt 4 saat 15 dakikalık bir uçuş süresi bulunmaktadır.

-THY Atatürk Havalimanından (AHL) Heatrow ve Gatwick havalimanlarına direkt uçmaktadır.
-British Airways AHL’den Heatrow’a direkt uçuş hizmeti vermektedir.
-Pegasus Sabiha Gökçen’den Stansted Havalimanına direkt olarak uçmaktadır.

Uçak Rötar Yaparsa!: Eğer uçağınız rötar yaparsa dikkat etmeniz gereken en önemli kural hava alanı transfer konusunda gerekli kişileri bilgilendirmektir. Eğer İngilizce seviyeniz yeterli ise elinizde olan transfer konfirmasyonunuzda ki acil numarayı arayıp uçağınızın rötar yaptığını ve yeni uçuş ve iniş saatlerinizi sizi karşılamakla görevli olan firma yetkililerine söylemelisiniz. Eğer İngilizceniz yeterli değilse, lütfen acentenizde ki danışmanınızı arayın ve bilgilendirin.  
 

Academix Hakkında

Academix Yurtdışı Eğitim Danışmanlık olarak 1996'dan beri dünyadaki pek çok prestijli dil okulu, lise ve üniversitenin Türkiye kayıt ofisi olarak çalışmaktayız. Tüm öğrencilerimize okul ve program seçiminden, kayıt işlemlerine, vize işlemlerinden, seyahat organizasyonuna kadar tüm aşamalarda ücretsiz danışmanlık sunmaktayız.Neden yurtdışı eğitim danışmalık hizmeti almalısınız?

Öğrenci Yorumları

İngiltere'de Lise Hayalim Sonunda Gerçek Oldu!

Öğrencimiz Yusuf Capar'ın İngiltere'de lise değişim süreci ve Canterbury deneyimleri   Devamı

Yusuf Capar
Yusuf Capar
Öğrenci
İngiltere'de Lise Değişim Sürecim

Öğrencimiz Şevval Duru'nun İngiltere'de lise değişim süreci ve Canterbury deneyimleri   Devamı

Sevval Duru Dopoglu
Sevval Duru Dopoglu
Öğrenci
Academix ile Brighton'da Dil Okulu Deneyimim

Öğrencimiz Fulya Özmantar'ın danışmanı yardımıyla Academix'le Brighton'da dil eğitimi   Devamı

Fulya Özmantar
Fulya Özmantar
Öğrenci
Academix ile İrlanda'da Üniversite Eğitimim

academix ile irlanda'da eğitim alan öğrencimiz Dublin City University'deki tecrübelerini bizimle paylaşıyor   Devamı

Can YÜCEL
Can YÜCEL
Öğrenci
Tüm Yorumlar...

Danışman Yorumları

Danışmanımız Burcu Gençtürk Atila'nın GoBritanya Ziyareti

Danışmanımız Burcu Gençtürk'ün GoBritanya Ziyareti, İngiltere'de konaklama seçenekleri, öğrenciler için uygun konaklama   Devamı

Burcu GENÇTÜRK
Burcu GENÇTÜRK
Danışman
Yurtdışında Eğitimle Nasıl Pilot Olunur?

Yurtdışında eğitim alarak pilot nasıl olunur, aşamaları nelerdir, pilotlük lisansları hangi ülkelerde geçerlidir, ne sürede pilot olunur   Devamı

Hakan Nur
Hakan Nur
Danışman
London South Bank Üniversitesi: Geleceğinizi Şekillendirecek Eğitim...

LSBU, Londra'nın kalbinde, Thames Nehri'nin hemen kıyısında yer alıyor. Bu özel konum, öğrencilere kentin kültürüne, iş dünyasına ve sosyal yaşamı...   Devamı

Serpil Gündüz Coşar
Serpil Gündüz Coşar
Danışman
Regent University London: Eğitim ve Lokasyonda Mükemmeliyet

Regent University London, Regent Park'ın içinde muhteşem bir konuma ve kampüse sahip olarak öğrencilere yüksek kalitede eğitim sunan öncü bir kurum...   Devamı

Serpil Gündüz Coşar
Serpil Gündüz Coşar
Danışman
Tüm Yorumlar...

Bizi Takip Edin

YURTDIŞI EĞİTİM NAVİGASYON

Yurtdışı Eğitim Hakkındaki Tüm Merak Edilenler