Nüfus: 612.178
Öğrenci Nüfusu: 20.000
Yüzölçümü: 217,4 km²
Bulunduğu Bölge: Batı Almanya
(Kuzey Ren-Vestfalya)
Neden Düsseldorf?
Düsseldorf, Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinin başkentidir. Ayrıca Düsseldorf Vilayeti´nin de merkezidir. Kuzeyinde Ruhr Bölgesi, güneyinde ise Köln bulunmaktadır. Kente adını Düssel deresi verir. Ren Nehri kıyısında kurulmuş moda ve fuar kentidir. Nüfusu 600,000 civarındadır.
Ülkenin ve Ruhr Havzası’nın önde gelen endüstri, bilim, kültür merkezlerinden biridir. Matbaacılık, dışsatıma dayalı ticaret, uzmanlık fuarları da kent ekonomisinde önemli yer tutar. Ren-Vestfalya Borsası, Thyssen, Mannesmann, Henkel gibi dev endüstri ve ticaret kuruluşlarının, sendikaların, büyük banka yönetimlerinin merkezleri kentte toplanmıştır.
Düsseldorf, bir kongre, fuar kenti olarak tanınır. Geniş bir alana yayılmış olan kentte, çok sayıda park, gezinti alanları, büyük alışveriş merkezleriyle ünlü caddeler bulunur. Kent içi ulaşım, Ren Irmağı’nın iki yakasını birbirine bağlayan altı köprü ile sağlanır. Irmağın sol kıyısında kurulu bulunan limandan, ırmak taşımacılığında büyük ölçüde yararlanılır. Düsseldorf kent merkezinde yer alan meyhane ve birahaneleriyle ünlü Altstadt Semti, halk arasında dünyanın en uzun barı olarak anılmaktadır. Şehir dünyaca ünlü sanayi fuarlarıyla tanınmıştır.
Avrupa’nın en kalabalık Japon nüfusuna sahip 3. şehri olması nedeniyle Japon mutfağı Düsseldorf’ta karşılaşabileceğiniz dünya mutfaklarındandır. Japon mutfağı haricinde İtalyan, Fransız, Kore ve İspanyol restoranlarına da sık sık rastlanmaktadır.
Düsseldorf’a Ulaşım?
Türkiye’den Düsseldorf’a ulaşmak için İstanbul’dan 3,5 saatlik bir uçak yolculuğu yapmak gerekir. Ayrıca Ankara, İzmir ve Antalya’dan da direkt uçuş bulunur. İstanbul - Düsseldorf arası uçak biletleri dönemsel olarak değişmekle beraber genellikle 130 Euro civarındadır. Düsseldorf Uluslararası Havaalanı, Almanya'nın üçüncü büyük havalimanıdır. Şehre 6 km uzaklıktaki havalimanından şehre gitmek için tren, otobüs, taksi ve araç kiralama hizmetlerini kullanabilirsiniz. Havalimanından kalkan trenlerle şehre her 15-20 dakikada bir kolayca ulaşabilirsiniz. Tren S7, havalimanı terminalinin altındaki 1 numaralı istasyondan Düsseldorf şehir merkezine 15 dakika içinde ulaşıyor.
Havaalanından şehir merkezine ve çevresine 5 ayrı otobüs bağlantısı vardır. Sadece sergi ve sergi süresince hizmet veren 896 numaralı otobüs (havaalanı sergi merkezi) hariç, Rheinbahn tarafından işletilen otobüs sayısı aşağıdaki gibidir: SB 51 (havaalanı - Theodor-Heuss-Brücke - Meerbusch-Büderich - Kaarst ), 721 (havaalanı - şehir merkezi - merkez tren istasyonu - Tannenhof), 727 (havaalanı - Freiligrathplatz - Lohausen), 760 (havaalanı - Lichtenbroich - Ratingen merkezi). Bölge Otobüsler için bilet gereklidir.
Düsseldorf’da Ulaşım?
Düsseldorf ’ta şehir içi ulaşımı sağlayan ana şirket Rheinbahn’dır. Ulaşımda metro (u-bahn), tramvay (s-bahn) ve otobüsler kullanılır. Düsseldorf’da kısa mesafe için (Kurzstrecke), A,B,C ve D grupları olmak üzere beş farklı biletleme tipi bulunur. Kısa mesafede sadece dört durak gidebilirsiniz. A tipi bilet şehir içinde geçerli değildir. Alınan biletlerin bölgesi ve süresi belirlidir. Bu süre boyunca başka bir ücret ödemeden belirlenen bölgedeki toplu taşıma araçlarını kullanabilirsiniz. Çok sayıda otobüs hattının bulunduğu şehirdeki metro hatlarının sayısı 8, tramvay hatlarının sayısı 13’dür. Toplu taşıma hizmeti sabah 05.00 ile gece 01.00 arasındadır. Hizmet verilmeyen saatlerde ise 02.00 ve 05.00 arasında küçük otobüsler çalışır. Bu otobüslerde bilet, şoförden alınabilir. Otobüs duraklarındaki elektronik göstergelerden hangi numaralı otobüsün kaç dakika sonra geleceği ve güzergâhı hakkında bilgiler almak mümkün.
Bazı restoran ve müzelerde indirimlerden yararlanmanızı sağlayacak “Welcome Card” alarak ulaşımınızda da indirim ve kolaylık elde edebilirsiniz. Merkez Tren İstasyonundaki turizm danışma bürosu, müzeler, oteller ve toplu taşıma bileti satan yerlerden “Welcome Card” temin edilebilirsiniz. Kartı alırken belirtilen süreye göre ödeme yapılır. Bu süre zarfında ulaşıma başka ücret ödenmez. Ayrıca bu kart ile çok sayıda restoranda %10-15 arası, şehir turlarında ve Ren turunda %20’ye varan indirim hakkı kazanmış olursunuz. Birçok müzeye ücretsiz girebilir ya da indirimlerinden faydalanabilirsiniz.
Düsseldorf’da İklim?
18.5 °C sıcaklıkla Temmuz yılın en sıcak ayıdır. Ocak ayında ortalama sıcaklık 1.9 °C olup yılın en düşük ortalamasıdır. Şehrin ortalama sıcaklığı 10.6 °C'dır. Yazın hafif sıcaklıklar ve kışın yoğun olmayan kar yağışlarıyla ılıman bir iklim özelliği göstermektedir.
Düsseldorf’da Yaşam Masrafları?
Aylık ortalama konaklama masrafları 700 - 1200 EUR arasında değişmektedir. Bu ücrete aile yanı konaklama seçilmesi durumunda yemek masrafları da dâhildir. Günlük cep harçlığı olarak 15-25 EUR olarak düşünülebilir.
Türkiye ile Saat Farkı?
Düsseldorf ile Türkiye arasında 1 saatlik zaman farkı bulunmaktadır. Örneğin; Türkiye’de saat 16:00 iken Düsseldorf’da saat 15:00’dır.
Düsseldorf’da Nereye gidilir? Düsseldorf’da Neler Yapılır?
Benrath Sarayı: Sarayın içinde gezebileceğiniz iki tane müze var. Bunlardan biri Doğa Tarihi Müzesi ve diğer ise Avrupa Bahçe Sanatı Müzesi. Sarayın etrafında da kocaman bir bahçe bulunuyor. Bu bahçe içerisinde bir de gölet var.
Marktplatz: Şehrin ana meydanı olarak bilinen Marktplatz, turistlerin ilk uğradığı yerler arasında. Bu meydan Jan Wellem Heykeli’ne ev sahipliği yapıyor. Noel alışverişi yapmak için hediyelik eşyaları burada bulabilirsiniz. Meydanda büyük festivaller ve etkinliklerde düzenleniyor.
K21 Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen: Sanat eserlerinin sergilendiği büyük bir müze. Burada Picasso gibi dünyaca ünlü sanatçının eserleri sergileniyor.
Tritonenbrunnen Çeşmesi: Şehrin en hareketli caddesi Königsalle’de bulunan Tritonenbrunnen Çeşmesi gölün hemen başında yer arlıyor. Çeşme heykellerle süslenmiş. Şehrin tarihi yapıları arasında yerini alıyor.
Rhine Kulesi: Burası Rheinturm adı ile de bilinir. Ren Nehri’nin kenarında 234 metre uzunluğundaki kuleden şehrin panoramik manzarasını seyredebilirsiniz.
Medienhafen: Liman bölgesinde konumlanan Medienhafen, Medya Limanı olarak da biliniyor. Eskiden önemli bir liman bölgesi olsa da artık iş merkezi haline gelmiş. Rhine Kulesi de burada yer alıyor.
Königsallee: Şehirde alışveriş yapabileceğiniz en bilinen yer Königsallee Caddesi’dir. Bu cadde üzerinde birbirinden ünlü markaların mağazaları bulunuyor
Carlstadt: Bölgede alışveriş yapabileceğiniz çok sayıda mağaza bulunuyor. Burada Carlsplatz Market adı verilen sebze ve meyve pazarı kuruluyor.
Almanya'da Hamburg'da dil eğitimi için tıklayınız. >> Almanya'da Dil Okulu
Almanya'da lisans eğitimi için tıklayınız. >> Almanya'da Üniversite
Almanya'da yüksek lisans / master eğitimi için tıklayınızı. >> Almanya'da Master